Dansexposé

Nu var det några dagar sen sist jag uppdaterade, så jag tänkte berätta om det enda väsentliga som hänt sen dess, nämligen världskulturfestivalen.

 
Jag var riktigt taggad när jag satt i logen innan föreställningen tillsammans med resten av gruppen, lite nervös men mest förväntansfull. Jag är snarare sådan att jag inte alls är nervös fram tills någon minut innan, då all nervositet kommer som en smäll istället. Allt jag kunde tänka på när vi stod redo för att entra scenen var att jag skulle komma ihåg att le och komma in rätt och jag lyckades faktiskt med båda grejerna. Dock kom jag av mig en gång när jag råkade tappa bort mig i räkningen, samt att det blev en liten stegmiss. Helheten vart dock snygg ändå, men jag är väldigt kritisk mot mig själv och blir väldigt frustrerad när jag vet att jag kan, men ändå misslyckas.. så min frustration har varit hög i några dagar nu. Men jag kan inte älta för evigt, så det är bara att träna hårdare och sätta varenda liten detalj nästa gång.

Liten blir stor..

eller ja inte bokstavligt talat, men idag fyller Poppe 2 år och han har blivit firad med tårta och presenter. Jag kan inte riktigt greppa hur snabbt tiden passerat, jag kommer ihåg när jag såg honom första gången det lilla livet. Om man bara kollar på honom nu kan man inte tänka sig att han växt någonting men han har faktiskt varit ännu mindre en gång i tiden.

 

Redo för att göra nytta igen

Jag har helt glömt bort att uppdatera er om att jag ska få komma på intervju på högskolan jag sökt till. Programmet jag sökte är medicinsk massageterapeut, en utbildning som är väldigt svår att summera för den som inte läst om den.. men det är en bred utbildning som har med friskvård att göra och det känns verkligen som att den skulle vara rätt för mig.

Utbildningen ligger under yrkeshögskolan vilket gör att antagningsprocessen ser lite annorlunda ut. Jag har blivit kallad på en intervju och samma dag skriver man även ett prov och utifrån ett poängsystem de kommer använda sig av under de olika momenten, så tillsätter dem platserna. Jag är riktigt nervös och vet inte riktigt hur jag ska förbereda mig, jag vill verkligen göra det här då det känns som att jag stått och trampat på samma ställe allt för länge nu. Det skulle även vara skönt att få komma bort från Eskilstuna om än bara för några år och lära känna lite nya miljöer, samt människor. Och helt ärligt saknar jag att göra nytta om dagarna och lära mig nya saker, visst jobbar jag lite timmar hit och dit och har mycket tid till att utvecklas inom min egen träning, men det kan inte mäta sig med att ägna större delen av sin tid med något som kommer att leda till personlig utveckling och en ljusare framtid.

 

Sovmorgon

Jag har sovit så grymt bra de två senaste nätterna samt drömt en massa goa drömmar och idag fick jag dessutom sovmorgon, kan det bli bättre än så? Har hunnit få i mig både frukost och lunch nummer ett och tänkte fixa mig lite bara för skojs skull, jag har inte planer förs klockan sex idag och då är det träning som gäller, först walking och sen dans. På lördag är det nämligen världskulturfestivalen här i Eskilstuna och gruppen jag dansar i ska vara med, koreografin sitter fortfarande inte helt felfritt så jag kan erkänna att det känns rätt så nervöst. Men med lite mer träning ikväll, samt en repeat av koreografin i huvudet non-stop fram tills på lördag borde hjälpa en del.

 

Lite vila om dagen är bra för magen

Sitter i sängen och kollar på million dollar listing, jag älskar kvällar som dessa. Eftersom att mitt walkingpass är vid klockan sju på tisdagmornar är jag klar med dagens träning ganska tidigt på tisdagar och har hela dagen på mig att göra annat, brukar dock inte vara alltför effektiv man måste ju få vila ibland också.

Hur som helst är det tredje veckan på dieten nu och det går frammåt, det börjar bli segt, jag är trött på maten och skulle inte ha något emot att trycka i mig en pizza eller två. Men jag vet att varje dag är värd det trots dipparna som får en att vilja ge upp träning och kost för gott.


Här ovan ser ni äggvita som jag visspat till fluff och sen tillagat i ugn, det är smaklöst och har en skum konsistens och detta avnjuter jag två till tre gånger om dagen..

En vecka till showtime

Jag mår så himla mycket bättre idag, ibland behöver man verkligen lyssna på kroppen. Så vi ställde in mitt pass imorse, för att hålla i ett pass när kroppen tydligt har sagt ifrån kändes inte som en bra idé. Men helt stillasittande har jag ändå inte varit idag, jag var på dansträningen då det bara är en vecka kvar till showtime och man inte har råd att missa någon träning nu om man vill att slutresultatet ska bli bra. Utöver det var jag förbi en kompis förfest, hon och majoriteten av de andra där körde på utgång efter, men jag och Felicia hade sen innan bestämt oss för att dra oss hem när de skulle ut. Så nu sitter jag här hemma, jag har hängt tvätten och äter mitt sista mål för dagen och snart är det dags för sängen. Imorgon väntar de pass som inte kördes idag, samt foodprep för nästa vecka.

 

Kroppen sa ifrån

Kroppen börjar äntligen kännas lite mer slank och det känns som att det faktiskt händer någonting. Det enda stället jag känner att fettet inte riktigt vill släppa på än är på sidan av magen, men det kommer att komma ikapp så småningom. 

Träningen idag gick förövrigt bra men efter träningen när jag var iväg och handlade med mamsen sa kroppen ifrån. Alla krafter tog slut och det resulterade i yrsel och illamående, väl hemma försökte jag äta för att få upp energin igen men det kom snabbt upp igen. Så det slutade med att jag bröt kostschemat för dagen och smällde i mig det som alltid går ner när magen inte mår bra, det vill säga glass. Jag känner mig redan lite piggare och tror inte att det är något mer än en matförgiftning eller bara kroppen som protesterar eftersom att den den här veckan hittills genomlidigt elva pass. 

 

Frukost

Vaknade upp med betydligt mycket mer energi idag och är redo för träning.  Jag har hunnit slänga i mig frukosten, bästa målet på dagen, enbart för att jag får smaska i mig en hel grapefrukt och ska nu byta om för att sedan röra mig mot gymmet. Ett walkingpass och lite baksida lår och rumpa står på schemat idag om jag inte minns helt fel.

 

Utmattad

Idag var en tung dag gällande det mesta. Jag tog mig upp vid sju imorse för en morgonpowerwalk med Amanda som varade i cirka en timme. Men så fort jag kom hem från den slängde jag i mig lite frukost och återgick till sömnen och i sängen stannade jag till halv fem på kvällen då det var dags att göra sig redo för walkingpasset. Helt utömd på energi entrade jag passet idag, varenda kroppsdel värkte av utmattning, men jag lämnade salen lite starkare både fysiskt och psykiskt, mycket tack vare mina motionärer.
 
(En gammal bild får det bli idag)

Imorgon väntar en ny dag med nya möjligheter som tar mig närmre mitt mål, det gäller verkligen att ta en dag i taget och fokusera på nuet så tar man sig igenom det mesta med lite viljestyrka. 

Make up

Dagen börjar äntligen gå mot sitt slut, det är bara PH kvar att se sen är kvällen fulländad. Mina ben är helt skakis efter all träning idag och jag hoppas verkligen att träningsvärken inte är allt för intensiv imorgon då jag håller i ett walkingpass på gymmet. 

 
Fixade mig lite väl mycket för gymmet idag kan man tycka, men om man gymmar i princip varenda dag och spenderar fler timmar på gymmet än hemma så är det inte ofta man får sminka sig/klä upp sig. Så imorse när jag väl hade tid och lust så passade jag på. Blir dock lite ledsen över att jag aldrig får fram pigmentet i skuggorna trots att jag använder primer på ögonlocken innan..

Plyo

Sitter i soffan och har precis slängt i mig lite mat, hinner bara varva ner i någon halvtimme innan jag ska iväg mot nästa träning vilket är dans ikväll. Benen är tunga efter plyocardion som jag enligt mitt träningschema ska köra på onsdagar, jag lovar att det är ett utav de jobbigaste pass jag någonsin kört, då jag ännu inte tagit mig igenom hela. Passade på att ha kameran med eftersom att jag visste att jag skulle stänga in mig och köra i en gruppträningssal med ljudet på högsta volym. Så här nedan ser ni två lite halvt smickrande bilder på mig in action och sen en obligatorisk selfie efter att jag var färdig.
 
 
 

Det här med att blogga..

Jag försöker och försöker men får aldrig riktigt fart på det, men det sägs ju att man inte har misslyckats förs man ger upp så det är bara att köra på ytterliggare en gång och se vad som händer.

Vad har hänt sen jag sist skrev av mig då? Väldigt mycket, jag har tagit studenten, jobbat hela sommaren och jag knegar mig nu fram på en fjuttig lön och äter torsk med ris om dagarna. Har valt att investera i mig själv och försöka ta både träning och kost till en ny nivåm så därför har jag köpt kost och träningschema av en utav de personers vars fysik jag beundrar som mest. Jag har bara hållt igång i någon vecka än så länge men jag hoppas på resultat inom en snar framtid.