Anatomi och fysiologi

Förmiddagen spenderades framför en hög av papper, böcker, block osv. Jag kom igång med pluggandet och har snart tagit mig igenom det vi ska tills nästa skolvecka. Men det betyder inte att jag är färdig, utan bara att jag fått en överblick över vad som ska göras, nu ska jag bara lära mig det utantill också. Som skelettets olika delar på latin, det hade kanske varit lite enklare om det bara vore benet vi skulle kunna namnet på. Men vi tar skulderbladet som exempel(Os scapula), vi ska äve veta vad upphöjningarna kallas, groparna, inre kanten, yttre kanten osv. så man kan säga att det som pågår i mitt huvud är ett fullständigt kaos just nu. För att bryta av från plugget så åkte jag såklart till gymmet, där jag körde rygg, en revansch från ryggpasset tidigare i veckan som gick uruselt.

Nu sitter jag i sängen och kollar på bones, en riktigt bra serie om man följer den faktiskt, men det är snart dags för sängen. Jag ska försöka behålla dygnsrytmen så gott jag kan så att det inte blir helt ovant för kroppen dem veckor jag har skola.

Min skolvecka

Första skolveckan är över och jag är så nöjd, jag har verkligen hittat rätt. Jag är dock helt slut efter denna sjukt intensiva vecka, så det ska bli skönt att ha hemstudier nästa. Lite synd är det dock att man inte får träffa klassen lika ofta när upplägget ser ut så, men då blir det ännu roligare att se dem sen.
Veckodagarna har sett ut så att vi haft anatomi i fyra timmar på förmiddagarna och sedan massagepass i fyra timmar på eftermiddagarna. Jag har lärt mig galet mycket denna vecka och nu är det bara att fortsätta nöta så att det sätter sig på riktigt. Det ska jag dock vänta med tills imorgon, för jag har gjort mig förtjänt av en riktig myskväll, framför en serie.

Lets go

Väskan är packad och klockan är ställd, imorgon börjar jag skolan igen och jag är verkligen redo för det. Att få läsa olika ämnen jag skulle kunna läsa om på fritiden, samt att lära mig saker jag faktiskt kommer ha nytta utav. Klockan är ställd på sex imorgon, så att jag hinner förbi gymmet innan jag börjar, jag vet att jag kommer vara helt slut efter skolan ni i början, då det var ett tag sen jag tog in information på det sättet sist. Förhoppningsvis vänjer jag mig snabbt, det brukar inte vara något problem. 

Ass to the grass

Startade dagens gluteuspass på ett annat sätt än hur jag vanligtvis brukar lägga upp mina pass. Istället för att starta med en mer genomkörande övning som knäböj, så började jag i gynstolen supersetat med kickbacks för att aktivera gluteus och få igång muskeln till de tyngre övningarna. Och det funkade helt fantastiskt bra, kände verkligen kontakten med rumpan under hela passet och fick rikligt med pump. Till och med nu, ett antal timmar senare känns rumpan fortfarande av, så det här upplägget kommer jag garanterat fortsätta med. Har börjat skissa på ett nytt träningschema, tills nästa vecka då jag börjar skolan och kommer igång med rutiner igen(ÄNTLIGEN). Det var ett tag sen nu och jag tror det kommer göra en del med resultaten, det blir lätt lite småflamsigt när man freestylar som jag har gjort nu, men det är också rätt bra för motivationen att kunna fokusera mer på det man tycker är lite roligare då och då.
 
Har förresten ett problem som uppenbarar sig när jag markar eller böjer och det är att högerfoten roteras ut.. Det hjälper liksom inte att jag verkligen tänker och fokuserar på att den ska hållas på plats den glider ut lite och gör att lyftet blir lite ojämnt. Är det någon annan som har det problemet och som har något tips på vad som kan hjälpa?

VilodagIgår tog jag vilodag från gymmet och spenderade eftermiddagen med Tove. Vi fikade och sen visade hon mig runt på stan, så nu har jag hyffsat koll på läget kring centrum i alla fall. Efter det bar det av hemmåt och kvällen spenderades framför toddlers and tiaras, jag har verkligen blivit osunt beroende utav det.
Innan fredagsmyset plockades fran tänkte jag genomföra en "under ten minutes abs workout" för att jag aldrig tränar mage och för att få chipsen att smaka lite bättre. Det slutade med att jag låg där på golvet och kippade efter andan, jag måste verkligen ta tag i det här med att träna mage oftare, magmusklerna syns inte nu men när man deffar ner sig kan det ju vara kul att skymta något fint undet fettet.

I want to reach my limit

Jag tränar rätt mycket som ni kanske vet och det har pågått i några år nu. Och jag känner att jag gör bra ifrån mig på passen, det är kämpigt och jag får jobba hårt, men jag känner att jag har mer att ge. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur det, hur jag ska klara att pusha mig själv till bristningsgränsen som för övrigt stiger hela tiden om man kommer i närheten. Det är så himla mentalt, man måste ha mentaliteten som får en att köra tills man känner blodsmak trots att man inte har någon som står brevid och skriker. Jag känner att jag saknar den lite. Det är visserligen en egenskap man kan träna upp och jag anser att det är något jag behöver göra för att ta mig till nästa nivå, både styrkemässigt och utseendemässigt.

Har ni några tips på böcker för mental träning av det slaget, eller bara simpla tips så är de väldigt välkommna. Just nu brukar jag köra med Tyngre Radio i öronen för en extra motivationsboost, men jag tränar oftare än de släpper nya avsnitt.

Jag bjuder på en cheesy quote som toppen på kakan

Ögongodis

 
Försökte mig på en klassisk fitness frukost idag, proteingröt med hallon. Jag har gjort några försök förut men aldrig lyckats få ner en hel portion fram tills idag. Jag har inget emot smaken eller konsistensen, det är faktiskt rätt gott, men kroppen vill oftast inte ha gröt, det brukar sluta med att jag sitter och hulkar och får slänga det sista. Men idag gick den ner och jag är lite småtöntigt stolt. Utöver mitt grötätande så har jag hunnit med en sväng på gymmet, där jag för övrigt blir så jäkla imponerad av alla köttiga tjejer, det är en sak att se killar med muskler, men tjejer.. jag dreglar lite varje gång. 

Shapes gym


Igår var jag ju som sagt och testade ett gym, Shapes rättare sagt. Jag trivdes och valde därför att skaffa kort där. Det är mer ett källargym/byggargym än ett vanligt family fitness gym skulle man kunna säga. Jag tror faktiskt att det kan vara till hjälp dem dagar man har lite brist på motivaton, just på grund av att dem som håller till där kör så hårt.
Idag körde jag axlar och det gick riktigt bra, kontakten var bra och pumpen lika så, jag körde passet mitt på dagen också, så det var rätt lite folk, vilket är skönt när man är ny på ett gym. Det spelar ingen roll hur rutinerad man är, är man ny på ett gym och inte vet vart saker finns eller om de finns så blir man lite ställd och passen flyter inte på, på riktigt samma sätt som de brukar. 

Det tar sig

Äntligen börjar mitt rum ta sig, eller ja.. jag fick upp allt redan samma kväll jag flyttade in men klantig som jag är så hade jag glömt galgarna hemma i Eskilstuna och kläderna har sen dess fått ligga i säckar. Men idag tog jag mig en tur till ikea och inhandlade, en klädställning samt galgar, det blev dock inte tillräckligt så jag måste göra en visit dit snart igen, men nu hänger i alla fall majoriteten av kläderna.

Mitt liv rullar på

 
Sitter i sängen och myser med en kopp té, jag har både igår och idag ägnat mig åt att sträckkolla på både serier och film. Det finns inte så mycket annat att göra här just nu, då skolan inte kommit igång än och då det enligt mig är för kallt för att vistas utomhus. Imorgon ska jag dock träffa Viktoria och testa ett gym jag eventuellt är intresserad av att börja på och se vad jag tycker, så det blir nog en lite mer effektiv dag än idag i alla fall.

Borta men hemma

 
Nu är flytten gjord och jag sitter här i mitt nya rum, jag har dock inte riktigt hunnit greppa det ännu. Det är ovant att vara utan min syster och det kommer nog att ta ett tag innan jag slutar tippa på tå här och faktiskt känner mig hemma. Jag bor ju trots allt med en(än så länge) okänd person och oavsett hur nära relation man skulle få, så slår nog inget hur man verkligen kan vara sig själv till 110% med sin familj. Men nu böjar det, det man väntat på hela livet. Att äntligen få göra något man brinner för och jag hoppas och tror verkligen att detta är rätt för mig. Det är en ny stad, nya människor och en ny utbildning, det känns som att inget kan gå fel just nu.

Posedown


Öva öva och öva, det är vad jag kommer få ägna mig åt i framtiden. Bad tjejerna på gymmet gå igenom poseringen till bikini med mig nu innan jag flyttar, så att jag ska kunna öva där och ha ett litet humm om vad jag gör. Dem är verkligen guldvärda och fyfan vad svårt det är alltså. Man ska spänna, vrida, le och se elegant ut på samma gång, samtidigt som det krampar här och var. Bara att stå i en och samma pose i cirka en minut får musklerna att värka. Men nu vet jag i grund och botten hur det ska se ut och kännas och jag får ta det därifrån, uthålligheten kommer nog när poserna sitter för då har jag spenderat många timmar i klackarna framför spegeln.

Shot


Träningen rullar på som den ska nu och jag har till och med tvingat mig själv till ett antal minuter på stairmastern innan varje pass. Det är döden själv, jag förstår mig verkligen inte på folk som står där i över 15 minuter utan problem, vad har ni för superkrafter? Men som vanligt när saker börjar gå som de ska så ska dte sättas käppar i hjulen. Jag tror nämligen att jag är på väg att bli sjuk, har känt av halsen i några dagar och sömnen har blivit lidande. Men igår bjöds det på ingefärebaserade shottar på gymmet, helt fantastiskt för imunförsvaret. Och idag så bastade jag ett tag på gymmet, så har jag något på gång så borde det bryta ut tills imorgon. Jag orkar inte med att gå och känna mig halvkrasslig fram tills att jag flyttar, jag vill ju spendera så mycket tid på gymmet det går nu.

Dag nr.1

New year, new me, eller hur är det man brukar säga? Livet blir lite vad man gör det till, precis som en kväll ute med vännerna, allt handlar om inställning och hur man väljer och se på saker och ting. Året som gått har varit händelserikt då jag tog studenten och gjorde allt som hörde det till, samt drömde om livet efter.. som för övrigt visade sig vara lite mindre spännande än vad man kanske hade trott. Det nya året kommer för min del också bli rätt händelserikt och jag tror jag kommer att utvecklas en del som person. Jag ska börja plugga och lämnar staden jag spenderat mina nitton år i, jag är galet förväntansfull och känner att det är precis vad jag behöver just nu. Visst kommer det finnas dagar då jag kanske känner mig ensam, eftersom att jag är van att omge mig runt vänner hela dagarna. Men jag kommer vänja mig, få nya vänner och ha extra mycket tid och fokus till att plugga.