Dagens tabbe

Igår var jag världens housewife och bakade bullar som den gottegris jag är. Dem blev faktiskt helt legendariska om jag får säga det själv, jag gjorde både vanilj och kanel, då jag är mer förtjust i vanilj och min syster är betuttad i kanel.  Så idag när jag ska fredagsmysa har jag så det räcker och blir över. 

Sitter för närvarande och lägger upp allt jag äger på tradera, gjorde världens tabbe tidigare idag. Hittade poseringsskor på en hemsida och tänkte fan vad billigt och klickade hem ett par innan jag hunnit uppfatta att valutan var i brittisk pund och inte amerikansk dollar.. Så det blev lite dyrare än vad jag räknade med och har jag någon gång haft misstankar om att ja är hjärndöd så bekräftades dem idag. Har dock bullar att tröstäta och det är alltid något.

Inom räckhåll

Det har gått tre steg bak denna vecka när det kommer till dieten snarare än ett steg fram, nästa vecka blir det nya tag, men bara för att komma på banan igen. Jag är lite osäker på hur jag ska göra med dieten nu när jag är ganska inställd på att tävla i maj, jag vill inte riktigt ligga på underskott då det är svårare att bygga muskler, men samtidigt vill jag ju bli mer slim och det är inte spikat att jag kommer tävla, allt beror på ekonomin. Allt kostar och just nu är det galet oklart hur jag ska få det att gå ihop, men samitidgt har det varit en dröm för mig länge och det känns som att det aldrig kommer att bli av om jag fortsätter med att skjuta upp det. Så därför har jag satt som mål att göra mitt bästa för att göra det möjligt för mig nu i maj även om det kommer innebära prostitution typ. Det känns trots allt som att dte är inom räckhåll när jag fått se två superfina tjejer göra sin debut idag(den ena ser ni längst till höger på bilden.)

Bilden är tagen från @bringawesomeback på instagram             
 

Vilodag

Dagens mönster har bestått av sängen - toan - köket - sängen. Har känt mig helt slut i kroppen och hade migrän tidigare idag, så en dag full av vila var välbehövlig. Det är dock typiskt att man dagar som denna när energiförbrukningen är som lägst, äter som mest. Har i princip stoppat i mig allt jag kunnat hitta här hemma och nu är jag på bristningsgränsen. Jag får se till att göra utlopp för energin på gymmet imorgon, längtar efter att springa lite, det brukar dock vara så på kvällarna, dagen efter när det väl ska ske är man inte lika kaxig.

Min bemärkelsedag

Ett år äldre och lite klokare, eller? Nej inte direkt. Hela dagen har spenderats på gymmet och det har i princip varit så att jag näst intill glömt att jag fyller år idag, har inte haft någon födelsedagskänsla alls. Jag har redan fått alla mina presenter då vi firade mig helgen som var, men jag fick hem mitt paket med aminosyror från tyngre idag så det blev som en födelsedagspresent från mig själv. Hela dagens spenderades som sagt på gymmet, det var först när min syster slutade jobbet vi gick hem och gjorde varma mackor on my demand(hur säger man ens på svenska?) och sen dess har vi suttit och myst bara. Klockan är bara halv nio än så länge och jag känner mig redan helt slut, så ikväll lägger jag mig nog tidigt.

 

Smygstart

 
Idag smygstartade vi mitt firande med en lunch hos morfar och lite glass samt pizza hemma, vadå lagom? Jag får hoppas att jag får utlopp för all energi jag stoppat i mig på gymmet imorgon, nästa vecka är jag inte hundvakt vilket brukar resultera i att jag i princip bor på gymmet. Presenterna jag fått hittills har till majoriteten bestått av pengar vilket är guldvärt nu när jag inte får in så mycket, lite ska betalas tillbaka till min syster och sen måste aminosyror inhandlas, vill ju inte förlora mina gains liksom. 

När allt går på räls

 
Träningen har flytit på så himla bra idag, jag var lite seg i starten när jag skulle köra första passet, men när jag väl kom igång fanns det inget som kunde stoppa mig. Speciellt inte när jag hade ett tyngre radio avsnitt med Linus Carlen i lurarna. Rygg, biceps och lite löpning bestod passet utav och sen höll jag även i ett walkingpass under kvällen. Walkingpasset jag kör nu är så galet jobbigt, vi jobbar i två trappor och tar verkligen ut oss till max, så galet effektivt och det känns verkligen som att min kondition blivit mycket bättre. När jag kör cardio är jag ett fan av att använda mig utav ett pulsband samt en pulsklocka, på så sätt tycker jag att jag kan puscha mig själv mer och ha koll på vilken zon jag ligger i. Det gäller dock att lära sig lite om sin puls innan man får riktigt grepp om det.
Imorgon planerar jag att köra ett pass tidigt på morgonen, jag ska nämligen jobba 8-19 så jag har inte tid under dagen och jag vågar inte lita på att jag kommer ha ork att göra det efter jobbet. Men det kommer gå bra på morgonen, det är benen och rumpan som ska få arbeta och det ser jag fram emot, jag letar nog fram något gammalt avsnitt av tyngre med någon härlig människa för att hålla motivationen uppe.

Seg start på dagen

Dagen började med världens huvudvärk, som en påföljd av att jag inte kunnat sova på hela natten. Så man kan säga att denna dag varit riktigt chill, jag hade inte mitt pass imorse på grund av huvudvärken och har i princip bara latat mig och kollat på tv hela dagen. Fram emot kvällen kände jag mig dock bättre och rörde mig mot gymmet för ett benpass, kände att jag fick riktigt bra kontakt idag, så förhoppningsvis känns det imorgon. 
Vill helst upp och gå på core-passet imorgon, men med tanke på att jag sovit en stor del utav dagen idag så lär det ta ett tag innan jag somnar, så realistiskt sett kommer jag nog inte ha orken att gå upp vid fem, även om det skulle behövas. Jag tränar i princip aldrig mage på egenhand, det har väl max blivit en övning någon gång varannan vecka, då det är bland det tråkigaste som finns.

För mycket fritid

Jag är redan hemma från dagens första pass på gymmet, hann bara med lite böj nu på morgonen då jag är hundvakt åt Poppe. Jag ska dock tillbaka till gymmet senare för ett walkingpass och då blir det lite mer styrka, funderar på bröst och biceps. När man har den fritiden jag har, som näst intill arbetslös så blir man oftast motsatsen till produktiv, man kommer sällan igång på riktigt och helt ärligt vet jag inte riktigt vad jag ska göra med dagarna annat än att träna. Funderar dock på att ta ut Poppe på en långpromenad idag, så att jag inte bara sitter inne och glor på tv, det kan nog vara bra för oss båda.. trots att tempot inte blir så snabbt när man har råttan med sig.

Be stronger than your excuses

Är så galet taggad på att växa och utveckla min fysik just nu, hamstrings, mage och axlar är tre muskelgrupper jag vet att jag måste lägga mer krut på och se till att förbättra. Det är en stor anledning till varför jag trivs så bra på gymmet, du väljer själv hur du vill skulptrera och forma din kropp, om du vill bli stark, smidig eller rörlig osv. Allt är upp till dig själv och hur du väljer att lägga upp träningen och hur mycket av dig själv du är villig att ge. Utöver att jag vill förbättra det estetiska, så skulle jag även vilja börja springa mer igen(hur många gånger har man inte sagt det liksom). Men jag skulle vilja vinna över psyket för en gångs skull, för vill man så kan man, kroppen klarar så mycket mer än man tror och jag vill ta reda på var min bristningsgräns går.

PS. behöver ni någon gång lite extra motivation så har jag en tumblr som ni kommer till genom att trycka på bilden.
 

Tummen ner

Ett kosttillskott jag använder flitigt är aminosyror, BCAA för att vara mer specifik. Jag köpte nya igår då mina andra tagit slut och jag äntligen hade råd med en ny burk. Normalt dricker jag OneAmino från fitnessguru som oavsett smak är gudomliga, de är väldigt smakrika men aldrig för söta vilket är väldigt vanligt. Men eftersom att jag var i behov av aminosyror snabbt och jag inte har ekonomin till den extra fraktkostnaden så inhandlades de nya på proteinbutiken. Denna gång blev det Nutritech, med smak av vattenmelon, jag hade hört mycket gott om den, men enligt mig själv är den alldeles för söt. Den smakar i princip som melontuggummi, en väldigt kemisk framställd smak som dessutom inte läskar speciellt mycket under passet. Så nästa gång går jag nog tillbaka till de jag är van vid, om inte ni har något förslag på någon ruskigt god?

Vågar man satsa?

Träningen har överlagt gått segt denna vecka trots att jag känner mig rätt motiverad, men ibland har man dippar och det är bara att jobba sig igenom dem. Blev dessutom galet motiverad till att kanske ta tag i det där med att jag faktiskt vill tävla, då jag idag smet in och kollade på Nathalie och Elina som poseringstränade på gymmet. Jag ska nog om jag har råd se till att tävla i maj 2016, det är så himla mycket kostnader kring tävlandet och just nu vet jag inte ens vart jag kommer bo eller om jag ska plugga eller inte. Jag har dock bestämt mig för att inte under några omständigheter bortprioritera träningen vid evetuell flytt, utan fokus ska finnas där ändå. 
Jag ska försöka att börja köpa på mig saker som man behöver ha inför en tävling succesivt redan nu och hoppas på att det går vägen. Jag måste dessutom försöka se till att sluta shoppa en massa onödiga saker impulsivt hela tiden..

 

Lyxshake

Dagen började tidigt i morse, i form utav ett walkingpass följt utav ett benpass. Har slarvat med benträningen på sista tiden och känner att det måste förbättras. Jag har dock inte gjort det avsiktligt, det har bara blivit så att andra muskelgrupper fått mitt fokus och därav har benen hamnat ur fokus.
Kruxet med morgonpassen är att jag inte ska äta något annat mellanmål än en proteinshake och jag blir lätt väldigt hungrig innan lunch, så idag gjorde jag mer utav en smoothie, som självklar innehöll protein likaså. Att jag sen festat till det på kvällen med både carbonara och en massa annat gott är en annan femma. Man kan säga att jag fuskat med kostschemat lite, eller att jag gjort mina egna regler.. Jag borde hur som helst skärpa mig, klart att jag ska få äta gott ibland, men det har blivit lite väl mycket gott på senaste tiden och då är det lätt att man hamnar ur rutin och att sötsuget kommer tillbaka.

Min lilla fotogeniska prins ♥

Mitt lilla gossebarn


Veckan är i full gång nu och eftersom min syster går i skolan får jag passa Poppe om dagarna. Eftersom jag ändå inte gör något annat än att träna så är det perfekt, en hund är verkligen bästa sällskapet och eftersom han är så liten kan man tvångsmysa med honom.
Jag förstår mig verkligen inte på människor som inte har djur eller som inte vill ha, det känns lite som att ha ett djur och att få ta del av den villkorslösa kärleken är en del av meningen med livet. När jag blir stor och stadgar mig vill jag helst ha ett helt hus fullt av djur, främst hundar, någon nakenkatt, lite råttor och en mikrogris eller två, har jag det behöver jag ingen annan.

Backup

Klockan slår strax fyra och det är dags för mig att röra mig mot gymmet för andra gången idag, ett walkingpass står på schemat och sen får vi se om det blir någon mer styrketräning eller inte. Har även hunnit med att vara nere på arbetsförmedlingen och haft ett möte med en handläggare som en backup ifall jag inte skulle komma in på högskolan. Man måste ju faktiskt föreställa sig det värsta och förbereda sig för livet efter beslutet oavsett vad det blir, jag skulle dock bli galet besviken om jag inte kommer in.

 

Kulturkväll

Godmorgon, uppträdandena igår gick bra och jag är nöjd över att jag fick en liten revansch från världskulturfestivalen då det inte gick riktigt lika bra för min del. 
När jag kom hem var min systers förfest i full gång och det var bara att smälla i sig en pizza och umgås lite, när de senare under kvällen lämnade lägenheten, fick jag äntligen mysa ner mig i sängen och bara njuta och det verkar ha gjort susen för just nu känns halsen bra igen, Jag får hoppas att det håller i sig.

Bilderna är från kvällens första dans, peruansk vals.