Var en fisk som skriker.


Igår på skansen, sveriges största manifestation mot mobbning så pratade Yohio och Jonas Gardell om någonting som jag verkligen håller med om, att våga stå upp för sig själv.

Alla har vi gått i skolan och blivit upplärda gång på gång om att man inte ska mobba andra eller kränka någon överhuvudtaget, men det händer ändå sorgligt nog. Vi alla vet redan att vi inte ska göra någon illa, varken fysiskt eller psykiskt men det sker trots vetskapen och det dem utsatta behöver är folk som står upp för dem och framförallt att kunna stå upp för sig själva.

Och först igår hörde jag någon offentlig person dela samma åsikt som jag, att det handlar om att kunna stå upp för sig själv. För så länge dem som blir mobbade bara tar emot och inte säger ifrån på allvar(hur svårt det än är) så kommer det aldrig komma till ett slut, du som blir mobbad måste göra din röst hörd! Och därför måste man införa att lära ut kombinationen av att man inte ska mobba andra och självsäkerhet i skolorna.
För som Jonas Gardell sa; "så är det lättare att döda en fisk än en gris, eftersom att fisken inte skriker, utan den bara sprattlar och kämpar för att komma loss och det räcker inte till. Så är det någonting som jag försökt vara i mitt liv är det en fisk som skriker".

Precis som för Yohio har det aldrig varit ett problem för mig att stå upp för mig själv, för att jag vet att vad andra tycker om mig inte spelar någon roll i slutändan, den enda åsikten som ska spela någon roll är din egen. För du kommer aldrig att komma någon vart av att anpassa dig efter hur alla andra vill att du ska vara, för enligt någon kommer det alltid finnas något fel, det är bara så det är.. du måste lära dig att tycka om dig själv för den du är, det är det viktigaste.

Kommentera inlägget

Kom ihåg mig?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo